Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ



                                                                                                                                                  
Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου εργαζόμενου στην Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και γραμματέα του σωματείου ‘’ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ’’ ΤΖΕΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟ.

Ο συνάδελφος απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση: Επειδή απεργούσε, επειδή καλούσε κι άλλους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο και να οργανωθούν.

Η πολυεθνική θέλει να στείλει μήνυμα προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι όποιος διεκδικεί τα δίκια του δεν έχει θέση για δουλειά. Στηρίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των κεφαλαίων τους. Έχει στα σχέδια της να έχουν και άλλοι συνάδελφοι την ίδια ‘’τύχη’’.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας:

·        Καταγγέλλει την τακτική της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που προσπαθεί να παρουσιάσει σαν υπεύθυνο τον εργαζόμενο διαδίδοντας ψέματα τόσο στους υπόλοιπους εργαζόμενους στις αποθήκες των Οινοφύτων όσο και στα καταστήματα της αλυσίδας.

·        Δηλώνει την αλληλεγγύη του προς το συνάδελφο.

·        Καλεί την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση τώρα.

Οι εργαζόμενοι με την ενότητά τους και την αγωνιστική δράση θα ανατρέψουν τα σχέδια της πολυεθνικής. Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες στον Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ να δώσουν δυναμική απάντηση σε όλες τις ψεύτικες δικαιολογίες που σκαρφίζονται οι μηχανισμοί της εργοδοσίας για την απόλυση του συναδέλφου μας.


ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου