Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση 17 Νοεμβρίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 πραγματοποιήθηκε
σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων και αποφάσισαν συγκρότηση
‘’επιτροπής ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ’’.

Το πλαίσιο που καταληχτικέ έχει ως  εξής

Ο ξεσηκωμός της εργατικής τάξης και της νεολαίας της το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της 7αιτιας.
Ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  που κυριάρχησαν αποτελούν και σήμερα πηγή έμπνευσης για τη νεολαία και το λαό. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει πιο προωθημένα συνθήματα και στόχους από την εξέγερση του πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο αιφνιδιασμός του λαϊκού κινήματος και η αδυναμία να αντιτάξει ισχυρή αντίσταση, ώστε να ματαιώσει την επιβολή της δικτατορίας, αποδεικνύει ότι είναι αδήριτη ανάγκη για το λαό, προκειμένου να αντιμετωπίζει και να ματαιώνει αντιδραστικά σχέδια σε βάρος του, να είναι οπλισμένος με ένα οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που έχει σταθερά στο στόχαστρό του την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Σήμερα πρέπει η εργατική τάξη και το μαζικό λαϊκό κίνημα οργανωμένα και μέσα από τους φορείς τους να παλέψουν για την δική τους εξουσία. Να παλέψουν για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία
Η επιτροπή  καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία της σε συμπόρευση ώστε να διαμορφώσουμε το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής. Για να απορρίψει ο λαός τους εκβιασμούς, τις απειλές των κομμάτων και των μηχανισμών που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα, να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».
Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να παγιδευτεί στα διλήμματα που του θέτουν «ευρώ ή δραχμή». Το συμφέρον του επιβάλλει να απαντήσει: Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει το χρέος μονομερώς. Τα λεγόμενα πατριωτικά ή αντιμνημονιακά μέτωπα είναι παγίδες και αφοπλίζουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Μαζί με την τρόικα, την ΕΕ, το ΔΝΤ βρίσκονται όλα τα τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός για το λαό σήμερα είναι να μετατρέψει σε δική του περιουσία τα μονοπώλια, να πάρει τις τύχες της χώρας και τις δικές του στα χέρια του. Καμιά κυβέρνηση, όποια σημαία κι αν σηκώνει, δεν μπορεί να γιατρέψει την καπιταλιστική κρίση, να απαλύνει τις συνέπειες για το λαό. Στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του λαού η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι διεθνείς της σύμμαχοι, ή βρίσκεσαι με τα μονοπώλια ή με το λαό για την ανατροπή της εξουσίας τους.
Μέση λύση δεν υπάρχει. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσει ο λαός.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


*ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                *ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
*ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                *ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (μέλος ΟΓΕ)
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                    *ΣΩΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
*ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  *15μελές 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΘΕΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου