Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας των s/m «Γαληνός – Λαουτάρης» στο στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Μίμη Κάτρη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13/06/2012 η εργοδοσία εμφανίστηκε σε κατάστημα της εταιρείας στην Κάνηθο έχοντας στα χέρια της συμβάσεις με νέες μειώσεις στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι κάλεσαν άμεσα το κλαδικό Σωματείο «Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας» να παρέμβει. Στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου, Μίμης Κάτρης και άλλοι συνδικαλιστές για να αποτρέψουν την εκ νέου σφαγή στο ήδη πενιχρό εισόδημα των συναδέλφων.

Στην προσπάθεια του προέδρου του Σωματείου να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, η εργοδοσία του επιτέθηκε φραστικά και σωματικά σπρώχνοντας τον έξω από το κατάστημα. Την προηγούμενη βδομάδα παρόμοιο σκηνικό έγινε στο s/m των Ψαχνών. Σκοπός είναι να εμποδίσουν το σωματείο να έχει επαφή με τους εργαζόμενους, να υπερασπιστεί το δίκαιο των συναδέρφων και να φρενάρει τις ορέξεις της εργοδοσίας

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα παζάρια για την εξαγορά της επιχείρησης από «ντόπιο επιχειρηματία» είχε προειδοποιήσει ότι κάθε υποχώρηση από μέρους των εργαζομένων θα οδηγούσε σε αποθράσυνση του εργοδότη ώστε να ζητάει περισσότερα.

Αυτό που τρέμει η εργοδοσία, είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, τη δράση των ίδιων των συναδέρφων μέσα από τα ταξικά σωματεία.

Οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους πρακτικές, τις έχουμε φάει με το κουτάλι. Αντίθετα με μεγαλύτερο πείσμα ρίχνονται στη μάχη για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.


Για το Δ.Σ.

                 Ο Πρόεδρος: Μίμης Κάτρης & Ο Γραμματέας: Νίκος Τζελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου