Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση για super market "Γαληνός"


Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας


Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Super Market ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ’’.

Η εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήδη υλοποιείται από την εργοδοσία στα Super Market ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ’’ μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η τροποποίηση των συμβάσεων των εργαζομένων, με μείωση μισθών και ωραρίου εργασίας, ουσιαστικά είναι υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για μεροκάματα και μισθούς Κίνας και Ινδίας, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις ‘’ανταγωνιστικές’’ για μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Ο ΓΑΛΗΝΟΣ, όπως οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια που λυμαίνονται τον κλάδο του εμπορίου είναι αυτοί που τόσα χρόνια θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας μας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια. Αυτοί που έχουν κάνει μόδα των καιρών, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, την απόλυση, την απληρωσία, την ανασφάλιστη εργασία.

Σήμερα, όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου εκβιάζουν για τη συναίνεση των εργαζομένων στην εγκληματική τους πολιτική, έτσι και η εργοδοσία στα Super Market ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ’’ εκβιάζει και ζητά την υπογραφή μας και τη συναίνεση μας στο έγκλημα που λέγεται κατάργηση του στοιχειώδους δικαιώματος μας να ζούμε αξιοπρεπώς ως παραγωγοί του ασύλληπτου πλούτου που υπάρχει κατατεθειμένο στις Ελβετικές Τράπεζες (600 δις ευρώ).

Η τακτική που ακολουθεί ο ‘’σωτήρας’’ και ‘’ευεργέτης’’ ΓΑΛΗΝΟΣ (που θα έπαιρνε τα παλιά καταστήματα της ΑΤΛΑΝΤΙΚ και δήθεν ‘’θα διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας’’, ‘’θα έδινε πνοή στην Εύβοια’’, όπως υποστήριζαν αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος και άλλοι τοπικοί παράγοντες) είναι υλοποίηση της κατεύθυνσης για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και αντικατάστασή τους από ατομικές. Για αυτό μας βάζει από τη μια μεριά τη μείωση των μισθών και του ωραρίου δουλειάς και από την άλλη την απόλυση!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μην υπογράφετε την βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων σας γιατί το επόμενο βήμα της εργοδοσίας θα είναι η εκ περιτροπής εργασία και στο τέλος η εθελοντική απλήρωτη εργασία για να αβγατίσει η επιχείρηση τα κέρδη της.

Δεν μας σώζει από την εξαθλίωση και την ανεργία, οποιαδήποτε υποχώρηση και να κάνει ο κάθε εργαζόμενος που νιώθει μόνος του, απομονωμένος απέναντι στην εργοδοσία. Εσείς οι εργαζόμενοι στα Super Market ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ’’ είστε κομμάτι του κλάδου, δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους. Είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ – μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:
• ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ.
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
• ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
• 35ΩΡΟ- 7ΩΡΟ- 5ΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
για το Δ.Σ της Ε.Ι.Υ.Χ





  Ο Πρόεδρος
   Ο Γραμματέας

  ΜΙΜΗΣ ΚΑΤΡΗΣ (6945755732)
    ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΛΑΣ (6942875947)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου